Menu
Неделя, 08 Октомври 2017 11:15

Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова връчи Чиловата награда на свой колега от Смолян

Публикувана от Прочетена 2235 пъти

На форум в Пампорово, организиран от Районната лекарска колегия в Смолян, връчих Чиловата награда на дългогодишния пневмолог и фтизиатър д-р Златка Шопова. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова.

В навечерието на Св. Иван Рилски – Деня на българския лекар, тя поздрави своите колеги за това, че успяват да запазят традицията на Чиловите дни в Смолян.

„Защото така демонстрираме, че научни форуми могат да се организират не само в големите университетски центрове, но и в малките региони. Това е изключително ценно за поддържане нивото на квалификация на лекарите. Важно е да бъдат отличавани лекарите като д-р Шопова, които имат значение за местното здравеопазване. А най-ценно е, когато колегите ти те номинират за награда, защото тогава признанието е най-истинско“, подчерта д-р Дариткова.

Със сребърна значка Национално ниво „Лекар на годината“ бе наградена д-р Юлка Такева – офталмолог, дългогодишен лекар в Девин.

Със сребърна значка Регионално ниво “Лекар на годината“ бяха удостоени д-р Елена Найденова – детски болести, д-р Георги Беевски – детски болести и детска ревмокардиология, д-р Кузман Гелов – специалист-хирург и директор на РЗОК – Смолян, д-р Алекси Каров – специалист по физиотерапия и рехабилитация, управител  на СБР – НК село Баните.

Мероприятието е посветено на един от създателите на българската медицинска наука проф. д-р Константин Чилов и се проведе от 6-ти до 8-ми октомври в хотел „Камелия“ на Пампорово.

„Чиловата академия“ е част от непрекъснатото обучение на лекарите от Смолянска област. Участие в нея взеха хабилитирани лектори от Медицинската академия в София и Пловдивски медицински институт. Една част от презентациите бяха на лекари и специализанти от областната болница в Смолян. 

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!