Деца от дома в Широка Лъка идват на творчески занимания в „Чисти сърца”

tvorchestvo1
За първи път децата от социалния дом в Широка лъка , ще излязат за творчески занимания извън селото. Това ще стане възможно благодарение на спечеления проект пред Министерството на образованието, младежта и науката „Общуване чрез творчество” на Младежки православен център „Чести сърца”, с ръководител Константийски епископ Антоний. Владиката посети дома за деца  в Широка лъка и основното училище в селото и разговаря с 
директорите им Станислав Шиков и Маруся Бочукова  за бъдещите общи действия в полза на децата.  Те ще пътуват до Смолян, за да участват в различните кръжочни форми на „Чисти сърца” в храм „Св. Висарион Смоленски”. В Смолян ще пристигат със специален транспорт и  с възпитател от дома или  с учител от основното училище, за да творят заедно със смолянските деца.  Това ще продължи до края на учебната година.
tvorchestvo2 tvorchestvo3
От една година на работа в дома е младият доброволец от Корпуса на мира Джон Кенеди от САЩ, който също ще пътува с децата до Смолян.
„Общуването и обучението  в центъра „Чисти сърца” ще провокират скритите заложби на децата, които Бог е вложил в сърцата им, и те ще се развиват правилно, насочени във вярата, традициите, историята”, заяви епископ Антоний.  Събирането им заедно ще ги насърчи да работят усърдно и да развиват талантите си, смята смолянският владика.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре