Деца пристигат в Смилян за ваканция без „дигитални изкушения“

Снимка: Организатори на "Ваканция на село в Родопите"

Деца от цялата страна пристигат в Смилян за поредното издание на инициативата „Ваканция на село в Родопите“. Идеята е децата да придобият усещане за детство на село от времето, когато не е имало дигитални устройства, предава  БТА .

Организаторите отчитат засилен интерес към ваканцията без „дигитални изкушения“. Повечето места в летния лагер са резервирани преди месеци. Разделяне с мобилните телефони и дигиталните екрани е въведено като условие за лагерниците.  Достъпът до телефони е регламентиран за определено време сутрин и вечер за разговори с родителите и семейството.  

Заниманията за децата са в различни тематични дни, посветени на реката, на излети в гората, запознаване с родопската музика и хора. Лагерът е настанен в комплекса „Млечен дом“, в който градските деца сами могат да избият масло от мляко и да опитат вкуса на блюда от родопската кухня. През селската ваканция децата забравят за телефоните и се радват на игри и забавления от времето на своите родители и баби, казва за БТА  Илия Годев от Посетителския информационен център в Смилян.
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре