Menu
Вторник, 19 Септември 2017 13:37

ДГ „Синчец” : „Кметът Мелемов доказа за пореден път, че децата на Смолян са най-важни ”

Написана от
Прочетена 1214 пъти

Малчуганите, ръководството и родители от Детска градина „Синчец”  благодариха на кмета Николай Мелемов за поредната финансова подкрепа, с която стана възможно участието им  на престижния Десети международен фестивал „Орфей“ в Италия. Талантливите малки танцьори от Танцовия състав на детското заведение  в Смолян с хореограф Олга Келевска представиха България на международната сцена и спечелиха второ място на престижното събитие.  „ Наградата на нашите деца е придружена с купа и диплома за дебют на международна сцена. Съща така има и медали за участниците. Изказваме огромната си  благодарност към кмета Николай Мелемови и зам.-кмета Венера Аръчкова за финансовата подкрепа. Господин Мелемов доказа за пореден път, че децата на Смолян са най-важни и трябва да се подкрепят“, каза директорка на ДГ „Синчец“ Юлияна Гавазова и  поднесе благодарствен адрес на градоначалника. „Винаги съм казвал, че най-важни  за нас са  децата на Смолян,  да растат здрави,  щастливи, да се забавляват и изявяват, затова винаги ще ги подкрепяме”, каза Мелемов.       

Фестивалът се проведе от 10 до 14 септември в Адриатическия курорт  Лидо Ди Йезоло, Венеция, Италия. Той се организира всяка година от Арт център „Кърнолски” в сътрудничество с Италианската асоциация I.T.A.C.A

Във фестивала участваха над 450 деца и младежи от 13 държави след които България, Италия, Полша, Румъния, Малта, Естония, Германия, Швеция, Литва, Беларус и др. Чаровните ни танцьори бяха най-малките участници в историята на фестивала „Орфей”  в Италия.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!