Диамантени и златни сватби празнуваха в Момчиловци

svatbi_00
Седем двойки празнуваха диамантени и златни сватби в деня на влюбените в смолянското село Момчиловци. Всяко едно от семействата получи удостоверение за успешен брак, подпечатано със златния печат на кметството. Сватбените халки на юбилярите бяха подменени в нови, както повелява традицията за честване на 50 и 60 години съвместен живот. Семейство Малама и Костадин Кетеви са единствените в селото, празнуващи диамантена сватба през 2010 г. За тях любовта и прошката са в основата на успешния брак.
svatbi_01 svatbi_02
Златна сватба пък празнуваха Йовка и Димитър Данчеви, Кръстина и Стоян Пичурови, Стайкя и Иван Иванкови, Василка и Вангел Вангелови, Йордана и Костадин Кисьови, Катерина и Илия Каневски. "Преди половин век вие с трепет и вълнение се врекохте пред Бога и държавната власт, че ще бъдете заедно в здраве и в болест, в бедност и в богатство и че ще се подкрепяте във всеки един момент.
svatbi_04 svatbi_03
Това ваше вричане се сбъдна", каза по време на ритуала кметът Мария Никова. Дамите потвърдиха, че с достойнство са носили името на съпрузите си цял половин век, а мъжете декларираха публично, че са уважавали и почитали своите съпруги. Дългогодишните брачни двойки вдигнаха наздравица с шампанско, с пожелание огънчето в сърцата им никога да не угасва. Юбилярите получиха много подаръци и поздравления.
svatbi_06 svatbi_05
Тържеството за честване на златни и диамантени сватби по традиция се организира от кметството и читалище „Светлина” в Момчиловци и се провежда за трета поредна година.
  svatbi_07  svatbi_09 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре

Така живеем в Родопите

Столетницата баба Бисера:  Все едно съм на 50, а не на 100 години

05-01-2011

Столетницата баба Бисера: Все едно съм на 50, а не на 100 години

Най-ценния урок, на който 100-годишната жена е научила децата си е уважението между хората   Все едно съм на...

09-08-2009

Oфроуд край Рудозем

Участници от цяла България и около 4 хиляди публика събра атрактивното автомобилно състезание провело се вче...

Кукерски празник на месни заговезни в Орехово

10-02-2010

Кукерски празник на месни заговезни в Орехово

Традицията за кукерските игри в чепеларското село Орехово битува от незапомнени времена и продължава до де...