Вторник, 16 Февруари 2010

Диамантени и златни сватби празнуваха в Момчиловци

Публикувана от
svatbi_00
Седем двойки празнуваха диамантени и златни сватби в деня на влюбените в смолянското село Момчиловци. Всяко едно от семействата получи удостоверение за успешен брак, подпечатано със златния печат на кметството. Сватбените халки на юбилярите бяха подменени в нови, както повелява традицията за честване на 50 и 60 години съвместен живот. Семейство Малама и Костадин Кетеви са единствените в селото, празнуващи диамантена сватба през 2010 г. За тях любовта и прошката са в основата на успешния брак.
svatbi_01 svatbi_02
Златна сватба пък празнуваха Йовка и Димитър Данчеви, Кръстина и Стоян Пичурови, Стайкя и Иван Иванкови, Василка и Вангел Вангелови, Йордана и Костадин Кисьови, Катерина и Илия Каневски. "Преди половин век вие с трепет и вълнение се врекохте пред Бога и държавната власт, че ще бъдете заедно в здраве и в болест, в бедност и в богатство и че ще се подкрепяте във всеки един момент.
svatbi_04 svatbi_03
Това ваше вричане се сбъдна", каза по време на ритуала кметът Мария Никова. Дамите потвърдиха, че с достойнство са носили името на съпрузите си цял половин век, а мъжете декларираха публично, че са уважавали и почитали своите съпруги. Дългогодишните брачни двойки вдигнаха наздравица с шампанско, с пожелание огънчето в сърцата им никога да не угасва. Юбилярите получиха много подаръци и поздравления.
svatbi_06 svatbi_05
Тържеството за честване на златни и диамантени сватби по традиция се организира от кметството и читалище „Светлина” в Момчиловци и се провежда за трета поредна година.
  svatbi_07  svatbi_09 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

Така живеем в Родопите

17-10-2010

Рудозем стана домакин на шеметна офроуд надпревара

Екстремен микс от адреналин, вода и зрелища забъркаха участниците в офроуд състезанието в Рудозем. Почитате...

25 рода си дадоха първа среща в Бориково

06-09-2011

25 рода си дадоха първа среща в Бориково

Над 500 души от 25 рода се събраха на първия родов събор в смолянското село Бориково. Идеята за провеждането му с...

Баба Марта посети децата от дома в Широка лъка

28-02-2011

Баба Марта посети децата от дома в Широка лъка

В навечерието на един от най-хубавите български празници – 1 март, малчуганите от дома в Широка лъка и жените ...