Днес бе подписан договорът за изграждане на яз. "Пловдивци"

Областна администрация- Смолян
Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписа договора за изграждане на язовир "Пловдивци" и пречиствателната станция за питейни води към него.  За изпълнител на обекта е избран консорциум "Пловдивци", водеща фирма в който е "Главболгарстрой". От страна на изпълнителя подпис под контракта положи инж. Георги Харизанов.  инж. Камен Пешов - председател на Надзорния съвет на "Главболгарстрой.
Строителството на язовира и пречиствателната станция към него се финансира чрез заемно споразумение между България и Международна банка за възстановяване и развитие по Проект за развитие на общинската инфраструктура.
Церемонията по подписването на договора се състоя днес от 13.30 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На нея присъстваха също Тони Томпсън - специален представител на Световната банка, който благодари на местните власти и областните управители за свършеното от тях по подготовката на проекта.
„Този ден е чакан от десетилетия, но накрая наистина има светлина в тунела” – каза областният управител на Смолян Недялко Славов, който присъства на церемонията по подписването, и изказа специални благодарности на министър Павлова и на представителите на местната власт за това, че бързо са придвижвали процедурите. Областният управител обеща пълна подкрепа на изпълнителя, за да може той да се справи със сроковете по изграждането на язовира.
На церемонията в София присъстваха и Румен Пехливанов - кмет на община Рудозем, инж. Атанас Устабашиев - управител на "ВиК" ЕООД Смолян, представители на проектанта и строителния надзор.
Договорът трябва да бъде изпълнен за 2 години и половина. Той е на стойност 47 млн. лева. От яз. "Пловдивци" ще бъдат снабдявани с питейна вода около 40 населени места в 4 общини - Рудозем, Мадан, отчасти Златоград и Смолян.

ОБЛАСТНА  АДМИНИСТРАЦИЯ СМОЛЯН
Велина Бухова, „Връзки с обществеността”
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре