Днес започна данъчна кампания 2021 Фирмите и едноличните търговци декларират данъците си от 1 март

Днес започна данъчна кампания 2021  Фирмите и едноличните търговци декларират данъците си от 1 март

От днес 11 януари започна данъчна кампания 2021 г. Декларациите за доходите на физическите лица вече могат да бъдат подадени както по електронен път, така и на място в офисите на приходната агенция. Първата данъчна декларация приета в офиса на НАП в Смолян е на лице получило доходи от трудови правоотношения. С декларацията лицето ще ползва данъчно облекчение за намалена работоспособност и ще му бъде възстановен данъка удържан при работодателя в размер до 7920 лв.

През март 2021 г. след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде пусната и електронната предварително попълнена декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис. В нея ще бъдат вписани автоматично данни за получени през 2020 г. доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане и през следващата година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация.

Юридическите лица подават декларациите си от 1 март до 30 юни за пръв път през 2021 г., според последните промени в законодателството. Срокът за плащане на корпоративния данък е 30 юни.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре