Menu
Вторник, 03 Април 2018 12:29

До 35 лв. стига изкупната цена на първите диворастящи гъби в Смолянско

Публикувана от Прочетена 1418 пъти

Първите за сезона диворастящи гъби в Смолянско се появиха, макар и в минимални количества, информират гъбари и търговци от пунктовете за изкупуване. До 35 лв. за килограм достигна изкупната цена на майска гъба и смръчкула в пунктове в Чепеларе, като цената варира всеки ден в началото на гъбния сезон.

Намират се единични бройки смръчкула и майска гъба в околностите на Смолян, обясняват опитни гъбари. Заради малките количества, пунктовете за диворастящи плодове в Смолян все още не са отворени. Гъбарите пласират засега находките си в пунктове в Чепеларе. Съдейки по метеорологичните прогнози за продължаващо затопляне, брокерите на гъби в Смолян планират да започнат изкупуване на диворастящата продукция след Великден.

Източник: БТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!