Menu
Петък, 17 Ноември 2017 12:35

Доброволци от Превантивно– информационния център към община Смолян раздават стикери срещу тютюнопушенето

Публикувана от Прочетена 916 пъти
Доброволци от Превантивно– информационния център към община Смолян раздават стикери срещу тютюнопушенето снимки: община Смолян

Всяка година в третия четвъртък от месец ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене. Тази година е 16 ноември, а мотото на кампанията е :”Пушенето и ти”.   

По традиция на този ден се призовава всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушенето  в името на собственото си здраве, както и на здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

       По този повод доброволците на Превантивно – информационния център по наркотични вещества към община Смолян раздадат стикери на своите съученици и учители в училище и разяснят вредата от тютюнопушенето. Стикерите са по идея на самите доброволци, съгласувани са с  Министерството на здравеопазването и финансирани от община Смолян за отпечатването им.

       Представата, че изпушената цигара успокоява и избистря ума, е заблуда.  Използването на тютюнопушенето като начин да свалим стреса, да намалим напрежението излиза много скъпо на всички нас.

      Най –добрият начин да се погрижим за здравето и външния си вид е да спрем цигарите и да избягваме места, където се пуши, съветват от Превантивно – информационния център по наркотични вещества към община Смолян.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!