Дора Янкова: Пазарното регулиране се провали

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Емоционално започна предизборната среща с жителите на село Баните и кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“, Дора Янкова, Иван Гавазов, Христо Беров и Севдалин Хъшинов. “В момента в страната върви политически дебат. На хората им омръзна всичко да е пазар. Населението ври и кипи от яд, пазарното регулиране се провали. Какво имаме днес? Пазар в образованието. В здравеопазването – бизнес. Българския народ е стигнал до дъното от бедност. Два милиона българи са навън. Ние предлагаме радикална промяна. Искаме държавата да влезе и регулира пазара”, започна срещата водачът на листата. Кандидатите от листата обясниха, досегашната политика в социалната сфера и намеренията за промяна, за повече държавна подкрепа в живота на хората. Иван Гавазов взе думата след Дора Янкова и припомни, че листата на БСП е най- добра защото съчетава опита на дългогодишните представители и енергията на младите кандидати. “В момента сме на кръстопът между лявата и дясната политика. Лявата политика работи за хората, затова нека я подкрепим с бюлетина номер десет. Тя работи за хората”, завърши представянето си втория в листата кандидат за народен представител. Христо Беров беше откровен и призна , че именно ангажимента на социалистите за целенасочена политика за района го е мотивирал да влезе в политиката.

bsp 14 03 2

За да съхраним планината, от левицата са предвидили целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа – Сакар, пограничните, планинските и полупланинските и слабо развити райони. Промяна, която да върне усмивките на хората и надеждата в сърцата им.”, каза третият в листата кандидат народен представител. Хората се оплакаха от липсата на достъп до качествено медицинско обслужване. Севдалин Хъшинов обясни, че точно това е застъпено и в програмата на БСП, а именно напълно безплатно медицинско обслужване на здравноосигурените лица и ограничаване на всички скрити форми за допълнително заплащане. Премахване на пръстовите отпечатъци, и припомни как ГЕРБ закриха болницата в Девин и колко трудно след това социалистите я отвориха отново. Затова и разбира се е недоверието на хората към политиците: “тук не става въпрос за обещания , а за реална програма. Аз съм сред вас и утре можете да ме хванете за ръката и попитате как се изпълнява програмата”, завърши речта си Севдалин Хъшинов. Хората споделиха с кандидатите на социалистите своята тревога от демографския срив: “това което гледате около вас, няма да го има след десет години. България загива, трябва промяна за спасение”. Пенсиите също тревожат родопчани: “може ли куче да получи инфаркт?”. С тези думи започна речта си възрастен господин и сам си отговори: “Може, ако го поставим в човешки условия”, илюстрира положението на пенсионерите.

„БСП ще работи за увеличение на пенсиите“, заяви Дора Янкова. “Хората казват, че искат промяна, защото не могат да продължават по този начин. Искаме да има реална икономика, която да не разчита на европейски фондове и обществени поръчки, защото така се ражда най-голямата корупция" -завърши водачът Дора Янкова пред жителите на Баните.

БСП - Смолян Пресцентър

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре