Дора Янкова: Вярвам, че народът иска по-достоен живот и безпорно очаква промяна

Дора Янкова: Вярвам, че народът иска по-достоен живот и безпорно очаква промяна
„Смятаме, че родопчани заслужават по-достоен живот и сме готови да го отстояваме в Народното събрание”. Това каза Дора Янкова, водач на листата на Коалиция за България за Смолянски избирателен район. Днес БСП покани медии да присъстват на регистрацията на листата си в РИК.
„Листата ни е стабилна и регионално балансирана. В нея има представители на предприемачите, на малкия и средния бизнес, на лекарите, на младежите, както и двама представители на гражданската квота”, уточни Янкова. По думите й БСП има самочувствието, че е подготвена на най-висок глас да говори  по родопските проблеми и да търсим решения за тях. „Всички имаме много опит. Смятам, че зарядът, който получих като кмет на община Смолян, може  бъде полезен на регионално и на национално ниво”, категорична беше Дора Янкова. Тя посочи още, че вторият в листата Емил  Хумчев от Златоград  има опит и знания в областта на малкия и средния бизнес, д-р Нина Шехова е един от най-добрите лекари в Смолянската болницата и може най-реално да каже в парламента какви регулации трябва да се направят в здравеопазването. „Кауза на БСП е политика, насочена към младежите, безработицата, доходите, създаване на по-нормална стопанска среда, за да има заетост. Искаме да черпим енергия от желанието на хората за по-достоен живот”, каза още водачът на листата на Левицата в Смолян. На въпрос очаква ли промяна на 12 май, Янкова посочи: „Вярвам, че народът иска по-достоен живот и безпорно очаква промяна. Много категорично хората писаха тройка на управлението на Борисов, така че няма как да има  по-нататъшно популистко управление. Нужно е управление, което реално да бъде ангажирано с проблемите в страната, които ГЕРБ ги задълбочи, а за нашия регион те са пагубни”.
Дора Янкова е сигурна, че БСП ще заложи на предизборна кампания, насочена изцяло към родопчани. „Искаме да усетим още по-добре пулса на хората в нашия регион, за да сме още по-силни в парламента”, каза в заключение Янкова.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре