Понеделник, 15 Април 2013 23:43

ДПС представи кандидат-депутатската си листа от област Смолян

ДПС представи кандидат-депутатската си листа от област Смолян
Движението за права и свободи откри предизборната си кампания с химна на Република България,на  Европейския съюз и на Родопите „Бела съм, бела юначе“, в изпълнение на гайдарят Румен Шехов и певицата Кристина Енгерова.
Пред препълнената зала в Планетариума, председателят на областната структура Салих Аршински представи кандидат-депутатската листа на партията за област Смолян.
 „След тези тежки и мъчинелти 3 години и половина, през които българският народ бе докаран до ръба на отчаянието и се наложи хората отново да излезнат на улицата, както го направиха 97-ма година, за да изхвърлят едно некадърно управление, ние сме пред прага на нови парламентарни избори. Тези избори са по-особени, ние нямаме единствена цел да изберем поредните народни представители, ние имаме задача да изберем хора, които ще отидат в сградата на Народното събрание, чийто лозунг е „Съединението прави силата”, за да възстановим демокрацията, тази демокрация която 90-та година нашите бащи, дядовци и по-големи приятели извоюваха с кръв и престой в затворите.
Тази декорация, която правителството на Борисов отне от хората и народа и ни върна в онези тежки години на тоталитарната държава”. Това каза в словото си  Салих Аршински. Пред присъстващите в залата на Планетариума,  Аршински представи кандидатите за народни представители за област Смолян от листата на Движението. „Всички в тази зала – наши симпатизанти и членове, са достойни да бъдат на тяхно място, но листата е само от осмина. Всеки от тях е наш приятел, наш съпартиец,  и ние ще направим така, че той да попадне в Народното събрание, така че тук днес пред нас са застанали  бъдещите министри на Република България”, каза още Аршински.
С откриването на предизборната кампания, ДПС порастна с още един член – на инж. Каръшев му се роди дъщеря. „Това да бъде даден живот на едно ново създание е уникално. Това ново начало ми дава смелост да твърдя, че ние ще постигнем резултати, които ще бъдат висини в историята на ДПС за област Смолян”, посочи Салих Аршински.
Областният председател на ДПС започна с представянето на кандидат-депутатите отзад напред.
Росица Станевска – Родена в Смолян, тук живее и работи. Завършила Варненски свободен университет, специалност „Стопанско управление”, от 2002 година работя в сферата на застраховането. В ДПС е от 2011г.
Младен Исаев – Завършил Национална спортна академия, дълги години учител, помощник директор на училище „Христо Ботев” – Девин, понастоящем председател на ОбС-Девин”.

Д-р Петър  Фиданов – Роден през 1959 г. в Смолян. През 1985 г. започва работа в Бърза помощ в местната болница. Понастоящем завеждащ кабинет „Травматология и ортопедия” към Медицински център в Смолян. За мандата 2005-2009 г.е областен управител от квота на ДПС. „Тези избори, които предстоят са необичайни – те са извънредни и  дойдоха в резултата на едно некомпетентно управление на една политическа партия. В момента ние трява да се вземем в ръце,  да обединим усилия и отново да бъдем коректни представители както в Народното събрание, а защо не и в изпълнителната власт”.
Пламен Айвазов – От Доспат, на 49 г., женен, с един син. Трудовата кариера започнал в СМК-Смолян, след това 20 г. в общинска администрация Доспат, първо като служител, след това началник отдел, в момента е директор на строителна фирма.
Петя Ризова - Родена в Плевен, от осем години живее в Смолян. По образование икономист, завършила  Пловдивския университет, специализирала бизнес администрация. Понястоящем   управител на хотелски комплекс в Пампорово.“Основната ми цел е в развитието на туризма в Родопите, връщането на младите хора в региона, повече работа в туризма, както и развитие на малкия и среден бизнес ”, посочи Ризова.
Д-р Владимир Янков – от Рудозем, завършил ветеринарна медицина в Тракийския университет Стара Загора. В момента работи  като гл.инспектор в отдел „Здравеопазване” в Агенцията по безопасност на храните, три мандата общински съветник от ДПС в Рудозем „Нямам опит в голямата политика, но трябва да ви кажа като общински съветник, който е бил и при кмет от ДПС и при кмет, който тотално срина община Рудозем, по комфортно съм се чувствал, когато кмета е наш. Едно от нещата, за които смятам да се боря е законодателни промени в получаването на европейски субсидии, за да върнем основния поминък в  Родопите – животновъдството“.
Водач на листата на ДПС в Смолянски  МИР е Мустафа Карадайъ. Роден през 1970 г. в Борино. Завършил средно образование в Борино, а след това математика в Софийския университет. Завършил УНСС. Преподава 5 години в НБУ специалност „Иинформатика“. Работи като служител в Централния съвет на ДПС от 1996 до 2003 г. В периода от 1998 г. до 2003 г., от учредяването на младежката организация на ДПС , два мандата е неин председател. От 2002 г. до 2010 г.  зам. изпълнителен директор на агенцията за следприватизационен контрол. От 2010 година до сега секретар на ДПС.
„Партийната ми биография започна с учредяването на академичното дружество на ДПС в София през 1991 г. Ние бяхме хората от стачките. От тогава изграждаме нашата партийна структура и младежка организация. Нашият живот мина през така наречения преход, за да стигнем до днес, да имаме този 23-годишен опит, за да можем да направим една оценка на днешното състояние на държавата. Обидно е  това, което днес обяви прокуратурата. След 23 години ние си мислехме, че демокрацията, правата и свободите са установени в нашата родина – уви, явно не е така. 
Ние искаме да живеем в нашия си свят, в демократична България и ще се борим за установяването и връщането на демокрацията в наша родина“, каза Карадайъ. Той посочи още, че в последните години малкият и средният бизнес в страната ни е поставен  под арест,а  безработицата е  голяма. „Започнаха да притискат първо бизнеса, после местната администрация, започнаха демонстративни арести и  опит за внушаване на страх. В техния свят само страха е инструмент за действие, а в нашия  -  демокрацията е най-важния инструмент за развитие“, каза още Карадайъ. В словото си водачът на листата на ДПС в Смолян засегна и ареста на имами и духовни водачи и делото в Пазарджик. „Ситуацията днес обаче  не е като преди 40 години, ние извървяхме нашия път и успяхме да се обединим и това обединение се нарича ДПС“, каза още първият в листата. Мустафа Карадайъ заяви, че със строенето на магистрали, правителството на ГЕРБ е забравило останалата пътна мрежа в страната. „Ние няма да виждаме само жълтите павета, ние ще се стремим да развиваме малкият и средният  бизнес, биологичното и екологичното  земеделие в Родопите, ще развиваме семейния туризъм . Ние ще искаме да живеем достойно в Родопите, затова трябва да участваме в следващата изпълнителна власт“, каза в заключение Карадайъ и получи бурни аплодисменти.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
 
 
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!