Сряда, 04 Септември 2019 18:57

ДПС с кандидати за кметове и общински съветници във всички общини в област Смолян

ДПС с кандидати за кметове и общински съветници във всички общини в област Смолян
На територията на всички общини в област Смолян ДПС ще има кандидати за кметове и листи за общински съветници за местни избори. На този етап само в община Девин Движението ще участва като част от Коалиция. Във всички останалите общини ДПС ще участва със собствени кандидати и собствени листи. Това обяви на пресконференция областният лидер на партията Салих Аршински. Номинационната кампания на ДПС приключи на 1 септември трябваше да приключи кампанията. Във всяка община са номинирани минимум трима кандидати, с изключение на община Чепеларе, където е номиниран само един – Анета Пашалиева. „Минимум очакван резултат в община Чепеларе е балотаж“, заяви Аршински.
В община Девин кандидата ще бъде коалиционен. Името му е Здравко Иванов и около него се очаква да се обединят всички политически сили, които желаят смяна на статуквото с обща листа. В Неделино ДПС ще подкрепи, като независим, сегашния кмет Боян Кехайов. Там обаче ще участва със самостоятелна листа за общински съветници. Трима от сега действащите кметове имат номинации за следващ мандат. Това са Мустафа Караахмед – кмет на община Борино, Фахри Молайсенов – на община Мадан и Румен Пехливанов – на община Рудозем. В община Смолян Движението има пет номинации.
Салих Аршински обяви, че с решение на областния изборен щаб от 2 септември ръководството на ДПС община Доспат е освободено, заради несправяне с номинационната кампания и обосновани сигнали, че са правени опити за омаловажаване на потенциалните кандидати на партията. „До пет дни ще упълномощим няколко лица, които ще ръководят кампанията в общината и ще подготвят нужните документи. Общински председател на ДПС в Доспат беше Атанас Пържанов, който е отстранен с още пет човека“, каза Аршински.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!