Menu
Вторник, 11 Април 2017 17:52

Дуо „Глас“ от Бремен концертира в Смолян

Написана от
КДК Смолян КДК Смолян снимка: Смолян днес!
Двойката Хана Крейб - виола и Вяра Младенова - цигулка от гр.Бремен, провинция Долна Саксония са дуо от една година, но вече достатъчно популярни в Германия, Сърбия и България. На своя концерт в зала „Петър Стайков“ на КДК, който ще се състои на 19 април, вторник от 18 часа, те ще изпълнят 3 мадригала от Бохуслав Мартину, 8 пиеси за цигулка и виолончуло от Райнхолд Глиер и 6 български и шотландски фолклорни песни.

Дуото носи името „Glas“, защото на келтски език означава „зелено“ и има символичен смисъл за изпълнителите. Град Глазгоу в Шотландия, основан от келтите, значи „Зелено място“. Момичетата изпълняват „вечно зелени“ класически образци, произведения на съвременни автори, фолклор и джаз. В репертоара си те имат авторски парчета и много аранжименти на световноизвестни хитове. Когато Вяра и Хана не концертират и репетират, готвят. И двете са запленени от балканската кухня и от неповторимата музика на полуострова.

Входът за концерта е свободен.
 
Светозар КАЗАНДЖИЕВ
 
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!