Menu
Сряда, 15 Март 2017 11:59

Два медала за България успя да завоюва Петър Гьошарков в Пампорово – Мечи чал

Написана от

На 13 -14 март страната ни бе домакин на два старта за Европейската купа по слоупстайл сноуборд

В състезанията се включиха около 30 уастника от 3 континента, а най-добър и през двата дни бе младата сноуборд надежда на Америка – Брандън Дейвис! И двата старта се проведоха като част от програмата на събитието Pamporovo Freestyle Open, което продължава до 19 март.

Състезателното трасе бе с дължина 560 м и беше позиционирано на ски писта Мечи чал. Арената за изява на талантливите сноубордисти включваше две рейл секции и два големи скока, на които участниците показаха спиращи дъха трикове и много стил.

През първия състезателен ден до финалите от българска страна успя да се класира единствено Петър Гьошарков, а във втория ден допуснат до финала бе и Симеон Митрев.

Митрев също се представи много добре и успя да се класира на 5 място в общото класиране.

Победителите и в двата старта бяха наградени лично от кмета на град Чепеларе, г-жа Славка Чакърова, а ето ги и челните тройки:

13.03 – 1. Брандън Дейвис (Америка); 2. Петър Гьошарков (България); 3. Синдре Твейтен (Норвегия)

14.03 – 1. Брандън Дейвис (Америка); 2. Йеспър Лендмарк (Швеция); 3. Петър Гьошарков (България)

Pamporovo Freestyle Open продължава до 19 март, като основен акцент в програмата през следващите дни ще бъдат двата старта по ски свободен стил в дисциплина слоупстай на 17 и 18 март. И двете състезания ще бъдат излъчвани на живо по БНТ 1 и БНТ HD от 14:30 в петък и 14:00 в събота.

Това е осмото поредно издание на доказано най-голямото фрийстайл събитие в България, което се реализира благодарение на Пампорово АД, Българо - Американска кредитна банка, Port Bulgaria West, Monster Energy, магазини Контрабанда и др. 


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!