Menu
Четвъртък, 18 Април 2019 17:05

Двама 24-годишни мъже са задържани за убийството на 41-годишният Георги Г. Единият от обвиняемите е смолянчанин, а другият е от Пловдив. Това обяви окръжният прокурор Тодор Деянов.

Публикувана от Прочетена 1222 пъти

„Извършителите на убийството на Георги Г. са установени, същите са задържани по други дело и в момента с тях се извършват процесуални действие. В резултат на координираните интензивни действия на Окръжна прокуратура – Смолян, за установяването на извършителите, и на проявения висок професионализъм от органите на МВР за по-малко от 24 часа беше стеснен кръга на заподозрените до двамата извършители. Към момента са привлечени Венилин В. Т. от Смолян на 24 годзини и Марин М.Т. от Пловдив също на 24 години. За извършено от тях, в съучастие престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Първият е извършител на самото убийство, а вторият помагач, като е помогнал да се пренесе и скрие трупа“, каза Деянов.

Както жертвата така и двамата извършители се познават от съвместния им престой в затвора. При разпита двамата обвиняеми са съдействали на разследването и са дали обяснение за извършеното престъпление. „Пострадалият Георги Г. е бил удушен на 28 март от Венилин на поляна близо до гр. Смолян, след това с помощта на помагача Марин, чрез МПС, трупа е транспортиран до мястото, където е открит на 15 април - местността "Пещерско бърце", землище на гр.Смолян“, добави окръжният прокурор.

Двамата се признали за виновни. Разследването обаче  продължава. „Въпреки събраните до момента, само за два дни, достатъчно доказателства, за да бъдат привлечени двамата извършители като обвиняеми, предстои да се изготвят сложни експертизи, без които делото не може да приключи. Гражданите на Смолян могат да спят спокойно, родната полиция и прокуратура ги пази“, каза в заключение Тодор Деянов. Според окръжния прокурор мотива за убийството е смесен. От една страна има користни цели, от друга лични мотиви.

Двамата извършители са задържани по друго дело – грабеж в Пловдив. Убитият Георги Г. е осъждан 20 пъти. Обвиняемият за убийството Венилин е осъждан 13 пъти, като последното му наказание е изтекло в началото на март месец. Съучастникът му Марин е осъждан един път.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!