Двама млади мъже спасиха от пламъците на къщата й 74- годишна жена

Село Чокманово

Днес двама млади мъже спасиха от пламъците на къщата й 74- годишна жена. Около 01:00 часа на 18.12.2019г. Денис Брахомов на 18 години от с.Митовска общ.Мадан и Марчело Адилов на 19 години от с.Елховец, общ.Рудозем се прибирали от гр.Смолян.

Преминавайки през с.Чокманово видели горяща къщата в махала Пиринска. Младежите незабано се отправили към къщата, влезнали вътре и извели собственичката – 74-годишна жена, която живеела сама.

Междувременно са подали сигнал на тел.112 и към мястото незабавно са се отправили екип на РСПБЗН, ЦНСП и наряд на РУ-Смолян. Пристигналият на място екип на РСПБЗН – Смолян е започнал борба с пламъците, като в 01:30 пожарът е локализиран, а разчистването продължава и към настоящия момент.

Пламъците са унищожили цялата къща. Причините за пожара са в процес на изясняване. В резултат на бързите действия на Денис Брахомов и Марчело Адилов 74-годишната жена е изведена от къщата преди да се разгорят пламъците и тя е останала невредима.

Ръководството на ОДМВР-Смолян изказва бладодарност и поздравява Денис Брахомов и Марчево Адилов за смелостта и доблестната постъпка, спасила човешки живот!
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре