Menu
Сряда, 12 Юни 2019 20:00

Две успешни премиери на „Женско царство“ на младите актьори от театър „Ирис“

Публикувана от Прочетена 672 пъти
Изключително успешно се представиха младите актьори от театър „Ирис“ към читалище „Орфееви гори“ в Райково по време на двете премиери на „Женско царство“. „След втората премиера по традиция си разменихме автографи на афишите, почерпихме се и с нетърпение очакваме следващите срещи с публиката“, коментира ръководителят на трупата Цеци Илиева. Младежки театър „Ирис“ е достоен наследник на Среднородопски театър „Изгрев“, чийто 100-годишнина се чества през 2019 г. Проявите по повод кръглата годишнина продължават. Тази вечер от 19 часа РДТ гостува в читалище „Орфееви гори“ със спектакъла „Румеу и Жолиета от Дунюву“ от Крум Левов. Режисьор е Петър Тодоров. На 13 юни Петър Тодоров и Деси Минчева – Тодорова гостуват в ДГ „Славейче“ в Долно Райково с пиесата „Сливи за смет. Същия ден от 18.00 часа в читалището е естрадно-сатиричното шоу „Усмивки от старо време“. Кулминацията на честванията са на 14 юни от 18.00 часа в КДК в Смолян, когато ще бъдат връчени почетни отличия на изявени участници. А на 30 юни в читалище „Орфееви гори“ ще бъде открита изложба с картини на художника Марко Стойчев – Маестрото, бивш секретар на читалището и артист от Драматичен театър „Изгрев“.
 
Първият Среднородопски театър „Изгрев“ е основан на 8 януари 1919 година в Райково. С пиесата „Хъшове“ на Иван Вазов се дава началото на 100-годишното театрално дело в Родопите. Театърът служи като основа при създаването на Родопския драматичен театър в Смолян през 1951. С малки прекъсвания през годините тук са поставяни над 220 пиеси на български, руски и западни класици.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!