Екатерина Глухова освен премиерата на новата си книга, отпразнува и рожден ден

Екатерина Глухова освен премиерата на новата си книга, отпразнува и рожден ден Екатерина Глухова освен премиерата на новата си книга, отпразнува и рожден ден Екатерина Глухова освен премиерата на новата си книга, отпразнува и рожден ден
Отново се срещнахме с творчеството на поетесата Екатерина Глухова. В КДК-Смолян се състоя премиерата на 15-тата и книга
„Там в необята”. Авторката определи новото си произведение като себеопознаване, за смелостта да бъдеш себе си, за вярата в чудесата, за вътрешната борба на душата, за способността да видим зад зримото в тленния свят.
 
Сърцето да намери сили да обича отново, въпреки че е разкъсано на хиляди парчета.
 
В стихотворенията, които Екатерина прочете, се говори за смисъла на живота, за болезнените рани и страхове, които всеки скрива в най – дълбоките си кътчета, но ако ги прегърнем и приемем като част от нас, те ни носят така желаната свобода.
 
Книгата е за чистотата на истината, която често е подминавана, за да живеем удобно.
В текстовете има скрити послания изпълнени с надежда, от която читателя има нужда в тежките времена, в които живеем.
„Там в необя̀та“ е книга за Любовта, онази Любов, с която сме създадени изначално от Твореца и неминуемо носим в себе си, а когато си позволим да бъдем, можем да я даряваме и на другите безусловно, посочи на срещата Екатерина.
 
Председателят на СБП в Смолян Светозар Казанджиев представи творчеството на авторката и каза, че през последните няколко години активно се включва в културния афиш на града.
 
Нейните литературни опити са както в областта на поезията, така и на полето на белетристиката. Из под перото й са излезли 15 книги, в които разкрива себе си и своето виждане за света. Нейни основни теми са темите на литературата – раждането, смъртта, любовта, омразата, надеждата... Казано направо, човекът и неговият свят, посочи още Казанджиев.
В поетичната вечер участва и Светла Гергьовска, която изпълни на пианото подходящи музикални произведения, които бяха в тон със стиховете.
 
Екатерина освен премиерата на новата си книга, отпразнува и рожден ден. Авторката беше поздравена от почитатели на нейното творчество, близки и приятели. Цветя и поздравления, поднесе и гл.секретар на областната администрация Георги Кисьов.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре