Menu
Понеделник, 09 Октомври 2017 18:17

Експерти от РИОСВ – Смолян пуснаха в природата горска улулица

Написана от
Прочетена 974 пъти

В екоинспекцията е получен сигнал за влязла през комин граблива птица в почивна база в к.к. „Пампорово“. Експертите от РИОСВ – Смолян улавят птицата и установяват, че е от вида горска улулица (Strix aluco). Видът е включен в Приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие.
Горската улулица е била в добро състояние и с възможност да лети. Освободена е от експертите в местността „Райковски ливади“ на курортния комплекс .

Горската улулица (Strix aluco) е сравнително едра сова, разпространена в цялата страна. През зимата посещава изкуствени насаждения, паркове, градини и населени места.
РИОСВ – Смолян припомня, че при намиране на птица или животно от защитен вид в безпомощно състояние, гражданите могат да подадат сигнал на „зеления“ телефон на инспекцията за предприемане на действия.

Пресцентър РИОСВ – Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!