Епархийски съвет ще решава как да накаже отец Емил от Златоград

episkop_antonii_01Константийският епископ Антоний ще докладва за случая с хванатия зад волана в нетрезво състояние свещеник Емил Лилов пред Епархийския съвет към Пловдивската митрополия. Срещу отчето е образувано бързо полицейско производство, изчаква се официалното становище.  Епархийският съвет след като се запознае обстойно със случая, ще реши какво наказание да наложи на свещеника и официално ще се произнесе.
„Проявата на свещеник Емил Лилов е морално престъпление, тъй като прекаляването с алкохол е грях, особено от свещеник, който трябва да дава пример на миряните”, коментира епископът. Това не е първото провинение на отеца, който след злоупотреба с алкохол преди време е бил отстранен от управлението на поверената му Златоградската енория.
На 22 март около 17.10ч. в Златоград на ул.,,Беловидово” полицейски наряд спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от свещеника. Дрегерът отчел концентрация на алкохол в кръвта му 2.04 промила. Свещеник Емил Лилов беше задържан за 24 часа в РУ на МВР в Златоград. Той обслужва енориите в Неделино, Старцево и Бенковски
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре