Епископ Антоний днес празнува двоен празник

imenden_antonii_1
Света Литургия в най-големия в Южна България храм  - „Св. Висарион Смоленски”, оглави днес Константийски епископ Антоний, в чест на своя небесен покровител и в съслужие със свещеници от региона. Двоен празник празнува днес смолянският владика.
Той събра за рождения и имения си ден народни представители, кметове на смолянски общини, представители на областната управа,  институциите и бизнеса, свещеници от региона и приятели. 
imenden_antonii_2 imenden_antonii_3
На връх празника Негово Преосвещенство заяви, че е благодарен на Бога за това, че е поставен на високо отговорно служение в този благодатен район, изпълнен с много традиции, вяра и светлина в сърцата на родопчани.  Владиката пожела Бог да дава на всички крепко здраве, сили и все така да вървим по пътя на правдата, любовта и мира, и да добруваме за благото и преуспяването на Родопите и на България.
imenden_antonii_4 imenden_antonii_5
„Вие давате възможност да изпитваме все по-голяма радост от това, че сме едно голямо християнско семейство. Бъдете по човешки благ, по църковно строг и винаги духовен водач в Родопите”, каза кметът на Смолян Дора Янкова. Областният управител инж. Стефан Стайков подчерта, че  владиката е допринесъл с безупречни морал и действия, с едно съвременно разбиране на духовната проповед и внушаване на религията, днес Родопите да изглеждат другояче.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре