Епископ Антоний ще води неделно радиопредаване

Смолян. В неделята на  Всички Български светии - 21 юни, стартира смолянското радиопредаване "Камбанен звън".  То  ще е посветено на православната вяра и традициите в Родопите. „Камбанен звън” ще се излъчва всяка неделя  на запис от 10,30 до 11,00 часа по радио "Фокус". Като шапка на предаването ще звучи празничното биене на 11-те камбани на храм "Свети Висарион Смоленски". Автор и водещ е Негово Преосвещенство Константийският епископ Антоний. Той ще припомни подвига на българските светли личности в историята ни, които са придобили нетленния венец на вечния живот заради своята
вяра, безрезервно послушание към Бога и Църквата и са ни оставили достоен пример, който да подражаваме като техни следовници, съобщават от Смолянската епископия. Владиката ще се спре конкретно на подвига и саможертвата  на Светия Свещеномъченик Висарион Смоленски,  чийто празник е на 26 юни.
В концепцията на радиопредаването „Камбанен звън” епископът  е предвидил  да  има неделна проповед върху евангелския текст и разказ на житието на празнувания светия за деня, както и отразяване на събития от живота на Църквата в Смолянска духовна околия. Радиопредаването ще включва още представяне на  храмовете в Родопите и събеседване с гости по въпроси за вярата, кратки мнения за духовния живот на хората. Ще се дискутират актуални въпроси, които изискват позицията на Православната църква. В предаването ще се включват и децата от Православния младежки център „Чисти сърца”, на който ръководител е самият епископ Антоний.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре