Menu
Вторник, 14 Май 2019 18:19

Екоинспекцията в Смолян алармира за повишаване на контрола във връзка със зачестилите нападения от кафява мечка

Публикувана от Прочетена 878 пъти
Във връзка със започналия активен период и зачестилите нападения от кафява мечка от месец април 2019г., и изпълнение на процедурата по изплащане на щети от Министерството на околната среда и водите, Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян обръща сериозно внимание, че е необходимо да се повиши контрола по:
 
Спазване на издадените заповеди на кметове на общини за забранените за паша места в горските територии държавна и общинска собственост;
Извършване на своевременна регистрация на животните и пчелините по Закона за ветеринарно-медицинската дейност;
Недопускане на изхвърляне и изоставяне на умрели животни и хранителни отпадъци;
Вземане на превантивни мерки при отглеждане на животни - недопускане на свободна паша без пастир, а при повече животни да се използват кучета. Вечер животните да се прибират на обезопасени места и да се преброяват за установяване на липсващи такива.
 
При констатиране на щети от страна на стопаните, с цел сформиране на комисия и достоверно определяне на причинителя на щетите, незабавно да се уведомяват горското/ловното стопанство, групата за бързо реагиране към РИОСВ – Смолян (телефони – 0887 500 739 и 0885 590 060), кметството и/или други отговорни институции.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!