Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 13 Юни 2018

Евродепутатите ще обсъждат приоритетите за Европейския съвет на 28 – 29 юни

Публикувана от
Евродепутатите ще обсъждат приоритетите за Европейския съвет на 28 – 29 юни
   

Евродепутатите изложиха своите приоритети за срещата в Брюксел на 28 – 29 юни със Съвета и представители на Европейската комисия. Държавните и правителствени ръководители на ЕС ще се срещната на върха в Брюксел на 28 и 29 юни, за да обсъдят най-неотложните политически приоритети за Съюза, включително начина, по който да продължи работата по Общата европейска система за убежище (ОЕСУ), а също и за да оценят постигнатия напредък по текущите преговори за Брекзит (във формат ЕС27)

Предвиждат се още дебати относно следващия дългосрочен бюджет на ЕС (многогодишната финансова рамка – МФР), сигурността и отбраната, иновациите и дигитална Европа и реформата на еврозоната (във формат среща на върха на ЕС).

Евродепутатите ще обсъдят приоритетите за Европейския съвет с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и зам.- министъра на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Моника Панайотова.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Прочетена 1095 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!