Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Събота, 26 Януари 2019

Европейски избори: Нов уебсайт обяснява как се гласува във всички държави членки

Публикувана от
Европейски избори: Нов уебсайт обяснява как се гласува във всички държави членки
   

Европейски избори: Нов уебсайт обяснява как се гласува във всички държави членки

        .   https://www.evropeiski-izbori.eu/

        .  информация за всички държави на 24 езика

        .   възможност за гласуване на европейските граждани, живеещи в чужбина

Четири месеца преди европейските избори Европейският парламент стартира нов уебсайт, който подробно обяснява как се гласува във всички държави членки или от чужбина.

Уебсайтът е направен така, че да помага на хората да намират цялата необходима информация  на едно място. За пръв път Европейският парламент предлага такъв инструмент, който позволява гласът на всеки да бъде чут на Европейските избори.

Как може да гласувате, стъпка по стъпка

Националните правила за гласуване са обяснени във формат „въпроси и отговори“, които включват информация за деня на провеждането на изборите, избирателната възраст, крайния срок за регистрация, необходимите документи за регистрация, както и минималния праг за избиране на политическите партии, общия брой евродепутати, които ще бъдат избрани във всяка държава членка, и връзки към уебсайтовете на националните избирателни органи.

Цялата тази информация е специфична за всяка държава. Уебсайтът предоставя отговори за всички държави на официалния им език и на английски.

Гласуване от чужбина

Уебсайтът предоставя информация относно гласуването от чужбина (от други страни на ЕС или от трета държава) или чрез пълномощник. Това може да бъде от особено значение за трите милиона жители на ЕС, пребиваващи в Обединеното кралство.

Уебсайтът също съдържа:

     .    секция с "въпроси и отговори" относно Европейския парламент, водещите кандидати и какво се случва след изборите,

   .    възможност за самите граждани да се включат в повишаването на осведомеността за изборите,

     .   секция с новини за изборите от централната страница на Парламента,

   .   връзка към страница с резултати от изборите,

    .    връзки към политическите групи в Европейския парламент и към европейските политически партии.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!