Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Петък, 24 Юни 2016 19:13

Европейският парламент назначи членовете на анкетната комисия за „Досиетата от Панама“

Публикувана от Прочетена 1608 пъти
Парламентът одобри списъка с 65 членове на анкетната комисия за „Досиетата от Панама“. Те ще разследват избягване на данъци и пране на пари. Мандатът на комисията беше одобрен на 8 юни, а абревиатура ѝ ще бъде ПАНА (PANA).
 От българските евродепутати член на анкетната комисия е Ангел Джамбазки (ЕКР).
Комисията ще избере своя председател и най-много четирима заместник-председатели по време на първото си заседание. Комисията ще разследва обвиненията в нарушения и лошо управление в прилагането на законодателството на ЕС относно прането на пари, укриването и избягването на данъци от страна на Европейската комисия и държавите членки на ЕС. Мандатът на комисията беше одобрен на пленарното заседание на 8 юни по предложение на Председателския съвет на Парламента, който е съставен от председателя и лидерите на политическите групи.
 
По информация на ЕП
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!