Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Петък, 24 Юни 2016

Европейският парламент назначи членовете на анкетната комисия за „Досиетата от Панама“

Публикувана от
Европейският парламент назначи членовете на анкетната комисия за „Досиетата от Панама“
   
Парламентът одобри списъка с 65 членове на анкетната комисия за „Досиетата от Панама“. Те ще разследват избягване на данъци и пране на пари. Мандатът на комисията беше одобрен на 8 юни, а абревиатура ѝ ще бъде ПАНА (PANA).
 От българските евродепутати член на анкетната комисия е Ангел Джамбазки (ЕКР).
Комисията ще избере своя председател и най-много четирима заместник-председатели по време на първото си заседание. Комисията ще разследва обвиненията в нарушения и лошо управление в прилагането на законодателството на ЕС относно прането на пари, укриването и избягването на данъци от страна на Европейската комисия и държавите членки на ЕС. Мандатът на комисията беше одобрен на пленарното заседание на 8 юни по предложение на Председателския съвет на Парламента, който е съставен от председателя и лидерите на политическите групи.
 
По информация на ЕП
 
Прочетена 1752 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!