ФА „Георги Чилингиров“ с почетен диплом от ЮНЕСКО и бронзов медал в „Еврофолк“.

ФА „Георги Чилингиров“ с почетен диплом от ЮНЕСКО и бронзов медал в „Еврофолк“. ФА „Георги Чилингиров“ с почетен диплом от ЮНЕСКО и бронзов медал в „Еврофолк“. ФА „Георги Чилингиров“ с почетен диплом от ЮНЕСКО и бронзов медал в „Еврофолк“. ФА „Георги Чилингиров“ с почетен диплом от ЮНЕСКО и бронзов медал в „Еврофолк“.

Фолклорен ансамбъл „Георги Чилингиров“ при НЧ "Отец Паисий 1926" - с. Полковник Серафимово, с ръководител Съби Кайджиев взе участие в XXIV Старопланински събор и XI Български национален шампионат по фолклор. Събитието се проведе от 13 до 16 май в историческата и духовната столица на България Велико Търново. Участието на серафимовци беше в събота – 15 май.

ФА „Георги Чилингиров“ за пореден път се представи отлично, а доказателство за това бяха множеството призове и награди – „Гранд при Златен Орфей“, златен медал, почетния знак на фестивала и др. Солистката на ансамбъла Теменужка Кайджиева бе отличена с Почетния знак и диплом.

Най-голямото признание до момента за ансамбъл „Георги Чилингиров" - с. Полковник Серафимово е Почетен Диплом от ЮНЕСКО и трето място в XI Български национален шампионат по фолклор „Еврофолк“. Над 1800 бяха участниците в XXIV Старопланински събор и XI Български национален шампионат по фолклор Еврофолк. Ръководителят Съби Кайджиев благодари на всички самодейци в ансамбъла за отличното представяне в престижните форуми. Пожела им да са живи и здрави и заедно да покоряват нови върхове!

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре