Четвъртък, 24 Октомври 2019 14:41

Филиал на достъпно място иска да открие РБ „Николай Вранчев“

Публикувана от
Светлана Хаджиева Светлана Хаджиева

Свой филиал на достъпно място иска да открие РБ „Николай Вранчев“ в Смолян. Идеята е на новия директор Светлана Хаджиева, а целта е да се даде възможност на всички хора да ползват библиотечните услуги. „Всички знаем, че достъпа до културния комплекс е труден. Няма необходимия транспорт, който да свързва центъра на града с културния комплекс. В тази връзка, нашите усилия са насочени към изнесени форми на библиотечно обслужване.

Ние сме задължени да предоставяме библиотечно обслужване на всички които желаят. Имаме намерение да открием филиал, който да е на достъпно място за нашите потребители, така че да се даде възможност на хората, да ползват всички библиотечни услуги, които се предоставят и в основната сграда. Те да бъдат изнесени и достъпни за нашите потребители“, каза Хаджиева. Освен това библиотеката има още една идея, която ще бъде реализирана следващата година – да се отвори лятна читалня на стария център в града ни. „Ще имаме различни инициативи с представяне на автори, хората ще могат да разгледат и периодичния ни печат, а също и да четат на открито“, отбеляза директорът на библиотеката.

Светлана Хаджиева е директор на РБ „Николай Вранчев“ в Смолян от месец юли тази година. Нейното желание, като ръководител на културната институция, е тя да стане модерен, съвременен, достъпен образователно-информационен център, в който потребителите да открият това, което търсят като информация. „Поставила съм си доста цели и приоритети. На първо място искам да модернизираме част от обслужващите звена, където нашите потребители да срещнат модерна обстановка, да се почувстват привилегировани, да има къде да седнат да намерят информацията, която ги интересува“, каза още Хаджиева.

Прочетена 2258 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!