Menu
Събота, 21 Октомври 2017 16:16

Филиалът в Смолян на ВСУ „Черноризец Храбър” тържествено връчи дипломите на Випуск 2017

Публикувана от Прочетена 1346 пъти

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави от името на областния управител Недялко Славов и от свое име абсолвентите от Випуск 2017 на Филиал-Смолян при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” за успешното им дипломиране. „Скъпи абсолвенти, запазете прекрасните си спомени от студентските години в своята житейска библиотека, спомените за прекрасната Родопа планина – зиме-бяла, пролет и лято-зелена, есен-червена, като цветовете на най-красивият трибагреник – нашият, българският! Където и да ви отведат пътищата по широкия свят, на който ние вече сме достойни граждани, не забравяйте българските си корени, не забравяйте Родопите! Не забравяйте, че трябва да се върнете тук, за да продължим да бъдем един от най-славните народи – българският. На добър час!”

Петров изказа благодарности към ръководството на Филиал-Смолян при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” за усилията и желанието, с които образоват студентите си, и приносът им в развитието на висшето образование в региона.

Гостите и абсолвентите, присъстващи на тържествената промоция по случай връчване на дипломи на Випуск 2017, бяха поздравени от евродепутатът Владимир Уручев, вицепрезидентът на ВСУ Яни Янев, директорът на местния филиал д-р Анелия Пържанова, народни представители от Смолянска област, кметове, директори и представители на държавни институции и ведомства, представители от академичните среди.

„Скъпи абсолвенти, днес е важен ден за нас, тук са усмихнати, красиви и интелигентни хора, изпълнени с много амбиции и мечти. Днешният ден е и повод за равносметка на изминалия път в университета, днес имаме всички основания да се гордеем от постигнатото!”, от името на целия колектив на Филиал-Смолян, д-р Пържанова приветства възпитаниците си. Тя им пожела да използват знанията си, придобити тук, за личностното и професионалното си израстване, като по-силни и по-мъдри хора, да посрещат достойно предизвикателствата в живота си с честност и трудолюбие.

Вицепрезидентът на университета господин Янев поздрави абсолвентите и ръководството на Филиал-Смолян за успешното дипломиране на Випуск 2017. Той изрази увереността си, че абсолвентите и на този випуск ще се докажат, като знаещи и можещи професионалисти, защото техните преподаватели са им дали необходимите знания и практически умения. В заключение им пожела: „Запазете вълнението от днешния ден, бъдете успешни и устремени към високите си цели!”
С почит към паметта на доц. Христо Гиневски, вицепрезидентът на ВСУ „Черноризец Храбър” Яни Янев, уведоми, че неговото дело ще бъде продължено, като мястото на главен редактор на сп. „Родопи” ще заеме достойният проф.Николай Овчаров, а към редакционната колегия ще се присъедини и директорът на РИМ „Стою Шишков”-Смолян Таня Марева.

Близо 140 абсолвенти от Випуск 2017 на Филиал-Смолян при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” днес получиха дипломите си, като на отличниците бяха връчени лично от вицепрезидентът на университета Яни Янев и кметът на община Смолян Николай Мелемов.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!