Menu
Вторник, 29 Август 2017 17:54

Филип Синапов ще весели съборяните в Неделино

Написана от
Прочетена 2087 пъти

Възпитаникът на Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка" и настоящ студент на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Филип Синапов продължава да жъне музикални успехи. През март, тази година той бе удостоен с "Златна лира" от Националния музикален фолклорен конкурс "Орфееви таланти"- град Пловдив. Това е една от многобройните награди, на които талантливият родопчанин е носител.

От две години насам Филип е изпълнител и на телевизиите Фен тв и Фен фолк тв. Именно преди месец в ефира им се появиха и неговите три нови музикални проекта. Първият от тях е родопската хороводна песен "Ой чобан,чобан, карагьоз чобан", втората му нова песен е от Пиринската фолклорна област и носи заглавието "Пита ле, моме вашите", а третият му проект, озаглавен "Хранила майка, кутила" е също песен от Родопския край, която гласовития родопчанин посвещава на своя дядо.

Филип е канен на много концерти, събори, сватби, кръщенета, банкети и др. Една от предстоящите му изяви е на 2 септември в град Неделино, на ХVI-тия Национален фолклорен фестивал с международно участие - Неделино 2017, където той ще бъде гост изпълнител.

 

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!