Филм „Феноменът на изцелението“ ще се излъчва на 4 юни в Смолян

Филм „Феноменът на изцелението“  ще се излъчва на 4 юни в Смолян Филм „Феноменът на изцелението“  ще се излъчва на 4 юни в Смолян Филм „Феноменът на изцелението“  ще се излъчва на 4 юни в Смолян

„Феноменът на изцелението“ е документален филм, посветен на дейността на Приятелски кръг на Бруно Грьонинг. Дори и след заминаването му у дома, множество помощи и изцеления се и днес, независимо от етнос, култура и религиозна привързаност. Вълнуващи интервюта, експертни коментари на лекари и лични истории на приятели на Бруно Грьонинг от много страни очертават широката палитра на големия Приятелски кръг.

През 2023 г., по повод 20 години от първата прожекция, филмът ще се излъчва на много точки в цял свят.

В Смолян събитието ще е на 4 юни от 10 до 16 ч (с две паузи)

Място: Хотел Кипарис Алфа (конферентна зала), бул. България 3А

Вход свободен, с молба за дарение.

Повече информация: https://bruno-groening-film.org/

телефон: 0889220170

Обща информация


Приятелският кръг на Бруно Грьонинг, основан през 1979 г. от Грете Хойслер (1922 - 2007) и ръководен от 2007 г. от нейния син Дитер Хойслер, сега наброява повече от 80 000 души по целия свят. Всички дейности се извършват без възнаграждение; разходите се покриват от доброволни дарения. Зачитането на свободната воля на човека е съществен компонент от учението на Бруно Грьонинг. Поради това всеки може да напусне Приятелския кръг по всяко време; няма финансови или правни задължения.


Медицинска научна група


Чрез приемането на Heilstrom чрез учението на Бруно Грьонинг често се случват невероятни изцеления дори на хронични органични заболявания. Медицинската научна група (MWF), част от Приятелския кръг на Бруно Грьонинг, в сътрудничество от няколко хиляди лекари и други професионалисти в областта на лечението, разглежда, документира и архивира докладите за изцеление. Медицинското доказателство за тези изцеления се основава на принципите на историята на клиничните случаи, включително изследвания от независими лекари преди и след изцелението.

ДЪЛЪГ ВАРИАНТ

Великолепна история на успеха
Документален филм „Феноменът Бруно Грьонинг” се прожектира вече 20 години по света.
Всички големи неща започват от малко. В случая с документалния филм „Феноменът Бруно Грьонинг“ този израз се оказва верен, и то по много начини. Като цяло документалните филми обикновено се показват само няколко пъти и след това – никога повече. С този филм е различно: В продължение на 20 години той се прожектира по целия свят с голям успех в киносалони и чрез преносими театрални аранжименти. Въпреки факта, че филмите с духовно съдържание все още са рядкост в комерсиалните киносалони, досега „Феноменът Бруно Грьонинг” е показан приблизително 12 400 пъти в около 100 страни. Приблизително 330 000 посетители са гледали филма.


ДЕВЕТ ГОДИНИ РАБОТА


От доста време в Приятелския кръг на Бруно Грьонинг съществува стремежът да се създаде филм за живота на Бруно Грьонинг (1906-1959). През 1993 г., след приключване на работата по филма „Чудодейният лечител” и след излизането му по киносалоните, започва нов и по-мащабен проект. Общо девет години целенасочени усилия доведоха до този документален филм.


Само през цялата 1994 г. приятелите на Бруно Грьонинг се фокусирали върху изследвания и подготовка. Проучили значителни архивни материали, многобройни свидетелства на очевидци, посетили оригинални места от Гданск до Париж, за да съберат повече и повече факти. Събрали оригинални записи от филмови архиви, включително седмични новинарски репортажи и откъси от телевизионни предавания, допълнени от над 80 интервюта на очевидци. Заснети са стотици снимки, диапозитиви и документи.

След това екипът на филма написа и засне сложни сцени за възстановка. Първият запис се случва през февруари 1995 г.; последните интервюта са записани в началото на 2000 г.; а последните документи са включени през 2002 г.
Създадени били над 70 часа заснет материал. След редакция бързо станало ясно, че първоначалната цел да се създаде филм, който да запълни една вечер, е невъзможно. Широтата на темата не може да се обхване за два часа, нито животът на Бруно Грьонинг да се вмести в този формат. Решението беше да се създаде петчасов филм, разделен на три части.


Историческа възстановка


През 50-те години на миналия век Бруно Грьонинг привлича световното внимание чрез необикновени изцеления. През пролетта на 1949 г. хиляди хора, търсещи помощ, се стичат към Херфорд във Вестфалия, Германия. През есента на същата година до 30 000 души се стичали всеки ден и в Розенхайм. Всички имали само една цел: Бруно Грьонинг. За мнозина той бил последната надежда. Поразени от войната, изоставени от своите лекари, тези хора имали само едно желание: да оздравеят, да се освободят от мизерията и болката, а Бруно Грьонинг можеше да им помогне. И той го е правил. „Няма неизлечимо – Бог е най-великият лекар“, са думите му за това, че се случвали неразбираеми за ума неща: безброй болни оздравяха – куците прохождали, слепите проглеждали.
Но скоро противоположните сили се задвижили. Много лекари изявили критика към тези събития. Пресата се обръщала към сензациите. Бяха разпространени клевети. Намесили се и властите. Съдилищата го обвинявали в нарушаване на закона за практикуващия лечител – погрешно, както се оказало по-късно.
Документалният филм впечатляващо илюстрира драматичните събития от онова време. Открито, обективно и чувствително, той хвърля светлина върху различните етапи от живота и творчеството на Бруно Грьонинг. Възстановките на силните събития в Розенхайм предоставят някои от най-трогателните и сложни филмови сцени. Подготовката за тези сцени изисквало седмици усилия. Бяха необходими повече от 2000 статисти, стотици костюми, събрани техническо оборудване и филмов екип, получени разрешителни.


От Берлин до Ню Йорк


На 3 октомври 2003 г., най-накрая дойде денят на излъчването. Премиерата на документалния филм „Феноменът Бруно Грьонинг” за първи път била в киносалон  в Берлин-Вайсензее и по същото време в Мюнхен. Малко след това други киносалони в немскоговорящите страни последвали примера.
В края на март 2005 г. „Феноменът Бруно Грьонинг” направи скок през Атлантическия океан: Ню Йорк бе първото място, където филмът беше показан в англоезичния свят. Тук филмът беше посрещнат също с голям ентусиазъм и трогна зрителите.

Друг акцент последва на 22 април 2009 г.: „Феноменът Бруно Грьонинг“ откри добре известния Международен фестивал на документалния филм в Гданск, Полша – родното място на Бруно Грьонинг. След това събитие филмът се прожектира във все повече и повече киносалони и сега върви успешно по целия свят.


Извор на изцеление и сила


Филмът обаче е повече от документален поглед в миналото. Много посетители споделят, че докато са гледали филма, внезапно са почувствали сила, изтръпване, струене в телата си, за мнозина ново преживяване. Някои дори съобщават за изчезване на болки, увреждания и други страдания.
Грьонинг умира през 1959 г. Въпреки това днес все още се случват необикновени изцеления. Как е възможно? Силата, която действаше чрез Бруно Грьонинг по онова време, може да бъде изпитана и днес. Освен изцеления на болести, много хора съобщават и за изцеления на зависимости или помощ по отношение на различни кризи в живота или след удари на съдбата.
Създателите на филма са изненадани, че посетителите преживяват и съобщават за подобни неща. „Никой от нас не би могъл да предвиди подобни ефекти“, казва сърежисьорът Томас Айх. Точно както предсказа Бруно Грьонинг: „Изцеления ще има по целия свят.“
Документалният филм „Феноменът Бруно Грьонинг” потвърждава, че случилото се в онези дни е възможно и днес.
Допълнителна информация за филма и бъдещи прожекции можете да намерите на: www.bruno-groening-film.org

Коментари на зрители


„Чувствах се като между небето и земята; всички болки в гърба ми останаха.
„От ноември съм в Приятелския кръг и имам много подобрения в здравето си. Благодарен съм и см удивен, че почувствах облекчение след години на болки, след като никой лекар вече не можеше да ми помогне. Моят лекар също е изумен… Това е като чудо.“


„Филмът ме трогна дълбоко. Бруно Грьонинг трябва да е бил прекрасно, любящо човешко същество и надарен от Бога. Чувствах се много добре и леко след филма.”


„Много впечатляващ документален филм, който наистина достига дълбоко в сърцето. Всеки трябва да види това поне веднъж.”


„Филмът е толкова добър, защото подчертава, че Бог е този, който лекува и че болестта не идва от Бог. Парите са мощни, но здравето е всемогъщо и Бог е Всемогъщият. Благодаря ти!"


„Цял ден вратът ми беше схванат. Докато гледах филма, всичко се върна на място. Можех отново да движа врата си нормално. Възхитена съм от думите и действията му. Преди не съм си представяла, че съществува такова човешко същество. Благодаря ви за този филм. Усещам и други неща, които тук не мога да изразя с думи.”


„Филмът показва, че между небето и земята има нещо, което умът не може да обхване, само Бог може да направи такова нещо.“

„Сърцето ми се отваряше все по-широко и по-широко по време на филма и сега най-накрая отново е топло и меко, точно както се чувствах като малко момче.“

„За първи път чух името Бруно Грьонинг. Толкова съм развълнуван от всички изцеления във филма, че думите ми липсват. Сега искам да науча повече за учението на Бруно Грьонинг“.

"След този филм за първи път отново имам надежда, че животът ми отново ще се подобри. Филмът ме трогна много и ме вдъхнови да преосмисля."

 

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре