Сряда, 20 Май 2020 17:45

ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ ФАКУЛТЕТ КЪМ ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” ОБЯВЯВА ПРИЕМ ЗА БАКАЛАВРИ ПО НОВИ СПЕЦИАЛНОСТИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021

ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ ФАКУЛТЕТ КЪМ ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” ОБЯВЯВА ПРИЕМ ЗА БАКАЛАВРИ ПО НОВИ СПЕЦИАЛНОСТИ  ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021
|||| |||| ||||
Физико-технологичният факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” обявява прием по нови специалности за учебната 2020/2021 учебна година.

„Ръководството на Факултета се стреми да е в крак с непрекъснато развиващия се трудов пазар. Затова тази година обявяваме две нови специалности за база Смолян: „Електроснабдяване и електрообзавеждане” и „Автомобилни електронни системи””, коментира доц. Слави Любомиров, Заместник декан на Факултета.

Специалността „Автомобилни електронни системи” е насочена към придобиване на знания в областта на електрониката и на автомобилните системи. Инженерите бакалаври по автомобилни електронни системи ще добият умения за решаване на проблеми от областта на автомобилните електронни системи, ще могат да конструират системи за комфортно и безопасно пътуване. Електроинженерите от специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ ще са подготвени да проектират електрически съоръжения, машини и уредби, да управляват интелигентни елкстроснабдителни системи и др.

„Факултетът обявява прием и по утвърдени, наложили се като необходими през годините специалности”, добави доц. д-р Любомиров. „Компютърни и комуникационни системи”, „Хардуерни и софтуерни системи” са насочени към все по-динамично развиващия се IT сектор. Специалността “Машиностроителна техника и технологии” захранва с кадри, не само машиностроителните предприятия от града, но и всички промишлени предприятия, които имат машини и те се нуждаят от ремонт и поддръжка. Развитието на автомобилния бранш в региона и обособяването на голям брой транспортни фирми обуславят необходимостта от наличието на подготвени инженери и специалисти, както и от развитие на човешките ресурси в сферата на квалификацията и преквалификацията на заетите в този сектор. Това прави специалността ни „Автомобилна техника” една от най-желаните специалности.

Обучението на студентите във Физико-технологичния факултет е насочено към интегриране на научната подготовка на младите специалисти с висше образование, с важните проблеми на областта и страната. Важен акцент е практическата подготовка на студентите и адаптацията им към развитието на технологичните предизвикателства.

Голяма част от студентите във ФТФ – база Смолян се реализират в местни фирми, благодарение на изграденото дългогодишно сътрудничество с предприятията от региона.

Желаещите да се развиват в областта на техническите науки могат да получат повече информация на http://pu-ftf.eu/ и http://student.pu-ftf.eu/.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!