Понеделник, 27 Юли 2020 21:43

ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ ФАКУЛТЕТ КЪМ ПУ ”ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ

ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ ФАКУЛТЕТ  КЪМ ПУ ”ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ
|||| |||| ||||

Физико-технологичният факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” oбявявa дoпълнитeлeн пpиeм нa cтyдeнти зa yчeбнaтa 2020/2021 гoдинa по определени cпeциaлнocти. Базата на Факултета в град Смолян е една възможност на младите хора от региона да получат обща и професионална подготовка на европейско ниво.

  „Във Факултета студентите имат уникалната възможност да станат част от атмосферата на една подкрепяща и разнообразна среда, в която да открият нови възможности за творческа реализация и личностно израстване, да формират нови приятелства с хора от цял свят и да се изправят пред предизвикателства, които ще им позволят да развият пълния си потенциал”, споделя доц. д-р Кънета Паскалева, ръководител катедра „Машиностроене и транспорт”. „„Машиностроителна техника и технологии” и „Автомобилна техника” са две от актуалните за региона специалности, по които е обявен допълнителен прием. Вследствие на географските и икономическите особености автомобилният транспорт се е утвърдил като единствената възможна алтернатива за област Смолян. Развитието на автомобилния бранш в региона и обособяването на голям брой транспортни фирми обуславят необходимостта от наличието на подготвени инженери. Завършилите специалност „Машиностроителна техника и технологии“ работят на водещи позиции в предприятията в Смолян и региона, свързани с този бранш и гладът на индустрията за такъв вид специалисти не стихва”, съобщи доц. Паскалева.

          „Тази година има голям бум на желаещи млади хора да се обучават в специалности „Хардуерни и софтуерни системи” и „Компютърни и комуникационни системи” и местата в тях са заети. Засилен интерес се наблюдава към  новите за база Смолян: „Автомобилни електронни системи” и „Електроснабдяване и електрообзавеждане”. Към момента има ограничени места в тези специалности”, добави доц. д-р Слави Любомиров, заместник-декан на Факултета и ръководител на катедра „Електротехника и комуникации”. „Със сигурност в България има недостиг на инженерни кадри. В нашия доказано иновативен факултет студентите получават образование, което ще им разреши да се реализират успешно на трудовия пазар. Обучавайки се във Факултета, младите хора имат възможност да получат модерно и качествено образование, близо до семействата си, което е добро решение по време на  пандемия”, добави той.

          Желаещите могат да кандидатстват с оценката от Държавен зрелостен изпит по: български език, физика, математика, биология или химия или с оценката от кандидатстудентски изпит по: физика, математика, биология, химия или български език от ПУ или друго ВУ

          Допълнителна информация може да се намери на сайта на Пловдивския университет, на http://pu-ftf.eu/ и http://student.pu-ftf.eu или на място в сградата на база Смолян, намираща се на ул. „Дичо Петров“28.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!