Фондация "За Родопите" с нов мащабен проект за децата с увреждания

Фондация "За Родопите" с нов мащабен проект за децата с увреждания
През месеците май и юни 2023 г актрисата Десислава Минчева и режисьорът Петър Тодоров ще изнесат 20 представления и работилници в 20 центъра за деца с увреждания - дневни центрове, центрове за обществена подкрепа, центрове за настаняване от семеен тип и други, в Смолянска, Кърджалийска и Хасковска области. Това съобщиха организаторите.

Проектът на Фондация "За Родопите“ - "Нарисувай ми човек“ при децата с увреждания“ е насочен към деца със заболявания и увреждания до 10 г, както и към социалните работници и възпитатели, които ги обгрижват.

Спектакълът на Петър Тодоров и Десислава Минчева - "Нарисувай ми човек“ е създаден съвместно с екип от изявени професионалисти – сценографката Хана Шварц и композиторът Милен Апостолов и е насочен към деца със специални образователни потребности. Спектакълът, както и интерактивната работилница "Играй с мен“ са специално консултирани от професионалния детски психиатър д-р Здравка Янева от Център "Детско психично здраве“ - София.

Центровете – домакини на събитията са ситуирани в Смолян, Девин, Мадан, Рудозем, Златоград, Неделино, Хасково, Димитровград, Момчилград, Кърджали, Ардино, Добромирци.

Партньори на Фондация "За Родопите“ са "Комплекс от социални услуги“ – Златоград и Община Златоград. Координатор на проекта е Здравка Пинева, психолог, директор на "Комплекс от социални услуги“ – Златоград, а експерт Връзки с обществеността е Соня Йосифов.

Представленията и работилниците за децата от центровете са безплатни.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма "Социално ангажирани изкуства“
 
Източник: Агенция "Фокус"
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре