Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 12 Ноември 2015

Фондовете за Сирия и Африка: Парламентът призовава страните членки да си плащат

Публикувана от
Фондовете за Сирия и Африка: Парламентът призовава страните членки да си плащат
   
ЕП призова страните членки да изпълнят своите обещания, като платят за европейските дейности по миграцията, за които имаше споразумение на лидерите на ЕС. Евродепутатите предложиха за финансирането на мерките да се използва неочакваният излишък от 2,3 млрд евро от глоби и мита. По-рано Комисията оповести, че фондовете за Сирия и Африка имат недостиг от 2,22 млрд. евро национални вноски.
По време на дебата със заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева и министъра на труда на Люксембург Никола Шмит, който представляваше председателството на Съвета, повечето евродепутати подчертаха, че страните членки на ЕС трябва да финансират одобрения модел на доверителните фондове, за да има напредък по първопричините за миграцията.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!