Форумът „Индустрия 4.0” води в Пловдив световни топ мениджъри

Форумът „Индустрия 4.0” води в Пловдив световни топ мениджъри

На 28 и 29 септември 2017 г. Пловдив ще бъде домакин на годишния бизнес форум „Индустрия 4.0 или как да влезем в скоростната лента към следващата индустриална революция”.

Представители на правителството, ЕК и местната власт, международни консултанти и визионери от иновативни компании ще дискутират и анализират ефектите на дигиталната трансформация и възможностите, които технологиите отварят пред бизнеса и големите индустриални производства.

Сред специалните гости на форума ще бъдат заместник министър-председателят Томислав Дончев и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Предизвикателствата, които четвъртата индустриална революция отправя, са в основата на всеки един от седемте панела по време на двудневната международна конференция.

Сред панелистите се открояват имена като проф. Ахмед Буснайна, учредител и директор на Националния научно-инженерен център по нанопроизводство (NSEC) към Northeastern University в Бостън, Гунар Мюнт - директор на отдел „Иновации и конкурентоспособност“ към Европейската инвестиционна банка, Аруп Банерджи - регионален директор за Европейския съюз към Групата на Световната банка, Наталия Коробко - регионален мениджър „Бизнес развитие“ в Google, Анна-Мари Виламовска-посланик на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество, и много други.

Част от основните теми, които участниците ще засегнат:
• Топ 5 бизнес прогнози за следващите 5 години;
• Как индустриалните лидери се справят с промяната;
• Автоматизация на производството / дигитална фабрика;
• Ролята на правителството при насърчаването на иновациите и растежа;
• От новите начини за обучение до новите начини на работа;
• Могат ли машините да бъдат решение за едно застаряващо общество;
• Аутсорсинг стратегии за дигитализираната индустрия;

Събитието се организира от Община Пловдив, вестник „Капитал“ и „Тракия Тех“ и се очаква да привлече над 400 участника от цялата страна и региона - представители на бизнеса, посланици, финансови институции, консултанти, икономисти и бизнес анализатори.

Повече информация за събитието и за регистрация за участие може да намерите на capital.bg/Industry

 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!