Menu
Неделя, 19 Май 2019 20:30

ФУРОР НА СМОЛЯНСКИ БОЙЦИ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ДЖУ – ДЖИЦУ

Публикувана от Прочетена 3085 пъти
На 18.05.2019г. в град Ловеч, се проведе държавното първенство по джу – джицу в което взеха участие около тридесет спортни клуба и над 280 състезателя от цялата страна, както и от чужбина. Спортен клуб „БУДОКА – България” взе участие в първенството със 12 свои състезателя в дисциплините специална самозащита, не ваза и файтинг система.

В резултат бойците на смолянския клуб завоюваха общо 12 медала, два златни, пет сребърни и пет бронзови медала във всички дисциплини. За поредна година в състезанието взеха участие картотекирани състезатели от групата по бойни изкуства на ЦПЛР ОДК – Смолян, като Таня Ковачева спечели злато при девойките до 12 г., а Вероника Гълъбова сребро при девойките до 14, г.

За първа година и състезател от клуба дебютира в дисциплината бразилско джиу – джицу, като състезателя Димитър Димитров се наложи като абсолютен победител при най тежките и съвсем заслужено грабна златото. Медали още спечелиха и Ангел Янчевски, Йоан – Асен Тодоров, Траян Личев, Калоян Дарджиков, Симон Дойков, Борислав Атанасов и Александър Йонов.

Първенстовото се организира и провежда в изпълнение на националния спортен календар на Българска джу – джицу федерация , като състезанието се явява критично по отношение на квотите за участие в международните турнири, европейски и световни състезания, като през настоящата година Спортен клуб „БУДОКА – България” подготвя свои състезатели за участие в предстоящото Европейско първенсто по джу – джицу, коментира председателя и треньор на спортния клуб Емил Ковачев.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!