Гайдари на ски дадоха старта на новия сезон в Пампорово

pamporovo1
Уникално снежно шоу даде старта на новия зимен сезон 2009-2010 г. в Пампорово. Първи по вече осветената писта „Стената” се спуснаха гайдари на ски и огласиха планината с родопски мелодии.
pamporovo8 pamporovo9
Кръшни хора по снега извиха събралите се за официалното откриване на ски сезона в родопския зимен курорт. Заради празника, лифтовете возиха безплатно всички любители на белите спортове през двата дни от уикенда.
pamporovo2 pamporovo3
Момичета и момчета от Национална спортна академия събраха погледите на присъстващите със ски шоу с акробатика и снежен балет. В зрелищните  демонстрации се включиха и ски учителите от белите училища в курорта и страната. Празникът бе воден от известния актьор - комик Кръстьо Лафазанов, който „сгряваше” събралите се в мразовития ден с шеги и закачки.
 pamporovo5 pamporovo4

Заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов откри сезона, като обяви, че Пампорово се е изравнило с Банско, след обединението на усилията на хотелиери, местна власт и "Пампорово" АД.  Сред почетните гости на събитието беше 85-годишният чепеларец Иван Раев – най-възрастният скиор и един от основателите на Пампорово като курорт.
pamporovo6 pamporovo7
Водосвет за успешен старт на новия сезон отслужи Константийския епископ Антоний, в съслужие с местни свещеници. 
Инвестициите в Пампорово за този зимен сезон са около 13 млн. лв., като най-голямата от тях е в 119-те нови снежни оръдия, с които съоръженията в курорта стават 142, заяви председателят на Консултативния съвет в курорта Цветелина Бориславова .
pamporovo10 pamporovo11
Оборудвани за този сезон са 4 нови ски гардероба, има и нова снегоутъпкваща техника, сред която и уникален за страната ни ратрак, наречен "Полярния вълк". Според местните хотелиери Пампорово е зимен курорт на международно ниво и се очаква сертифициране на пистите, след оценка на световни  експерти.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре