Menu
Понеделник, 22 Октомври 2012 18:00

Георги Ралчев спечели националната наградата за поезия „Усин Керим”

Публикувана от Прочетена 2871 пъти
Националната награда за поезия „Усин Керим – Чепеларе 2012 г.” тази година бе присъдена на Георги Ралчев за стихосбирката му „Другият живот”. Фаворит на публиката стана Димитър Златев със стихосбирката си „Време за елегии”.
Георги Ралчев
 
Кметът на Община Чепеларе г- н Тодор Бозуков официално връчи Национална награда за поезия „Усин Керим”- 1500.00 лв., плакет и грамота и Награда на публиката- 500.00 лв., плакет и грамота. Всички останали номинирани участници получиха грамота за участие и плакет. Наградният фонд е осигурен от Община Чепеларе.
Димитър Златев
 
Заключителният етап на „Втори национален конкурс за поезия Усин Керим- Чепеларе 2012” бе открит от кмета на Чепеларе Тодор Бозуков с думите:
„Уважаеми дами и господа, любители на поезията, поети,
Община Чепеларе отново е домакин на второто издание на Национален конкурс за поезия „Усин Керим Чепеларе 2012”. С този конкурс отдаваме заслужено признание и уважение към чепеларския самобитен поет – Усин Керим, който е обявен посмъртно за почетен гражданин на Чепеларе по време на честването на 80 години от рождението му през 2008 г.
Тодор Бозуков
 
За нас като домакини е чест да посрещнем поети от всички краища на България. Вашето участие и присъствие тук като творци означава за нас признание и доверие в професионализма на конкурса. Състезателният характер на събитието е факт, но аз съм сигурен, че стиховете Ви ще превърнат тази вечер в литературен празник.
Надявам се да отнесете със себе си незабравими спомени от Чепеларе и публиката. На добър час на всички.”
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!