Menu
Петък, 31 Март 2017 07:00

ГЕРБ с два мандата в Смолян, с по едни са ДПС и БСП

Написана от

ГЕРБ взема два мандат след категоричната си победа в област Смолян. По един мандат пък получават ДПС и БСП, реши окончателно Централната избирателна комисия.

Сигурните след вота народни представители от област Смолян бяха д-р Даниела Дариткова, Дора Янкова и Хайри Садъков. По системата „Херман-Нимайер" пък трябваше да бъде определен четвъртия мандат. Съществуваше вариант представител на Обединените патриоти или ВОЛЯ да влезе в парламента.

Методът на големия остатък обаче определи ГЕРБ да вкара в парламента втори свой кандидат. Това е бившият областен управител Недялко Славов, който бе втори в листата, но и получи най-голям брой преференциални гласове.

Източник: Darik news


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!