Главен комисар Николай Николов: Огънят продължава да се развива на фронт от 20 километра

Главен комисар Николай Николов: Огънят продължава да се развива на фронт от 20 километра

270 огнеборци, военни, горски служители, ловци и доброволци участват към момента в гасенето на пожара под връх Вейката в община Кирково. 

В помощ на пожарникарите от Кърджали се включиха служители на Регионални дирекция пожарна безопасност и защита на населението от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Смолян, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. Няма опасност за населени места. Огънят е ограничен в каре чрез прокарване на пътища с две верижни машини. Днес започва оформяне на допълнителни пътища в площта на пожара с цел намаляване на щетите.

Хеликоптер се включва днес следобед в гасенето на пожара. Огънят продължава да се развива на фронт от 20 км. Това заяви пред журналисти  главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението.

Главен комисар Николов обясни, че причината пожарът да навлезе от гръцка на наша територия е южният вятър в последните дни. Координацията между България и Гърция е добра, не се налага гръцки самолети да гасят у нас заради неподходящия релеф.
 
Източник: БНР
Снимка: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре