Menu
Четвъртък, 13 Септември 2018 16:42

Гръцки крави стряскат родопско село

Публикувана от Прочетена 1186 пъти

Десетки гръцки крави преминават почти ежедневно на българска територия в района на смолянското село Горна Арда, съобщиха местни жители.

Стадото създава проблеми, влизайки в нивите и градините, обяснява Емил Узунов.

От Регионалната дирекция по безопасност на храните заявиха, че ще извършат проверка, тъй като не е разрешено преминаването на добитък от другата страна на границата.

Стадото от 60-70 крави се появява почти всеки ден през последната седмица, обясняват жители на Горна Арда. Животните пасат и стъпкват насажденията, безпроблемно опустошават дори градини до къщите, твърдят потърпевши.

Монтираните електропастири в градини и ливади не ги спират, обяснява Емил Узунов. Проблемът с гръцките четириноги мигранти край Горна Арда се появява обичайно в края на лятото, когато пашата на гръцка територия е изсъхнала, твърдят хора от селото, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!