Menu
Понеделник, 04 Февруари 2019 18:46

Грипната епидемия за област Смолян е отменена, без община Мадан

Публикувана от Прочетена 966 пъти

В периода 28.01.2019г. – 03.02.2019г. в Смолянска област се отчита рязко снижение на заболяемостта от грип и ОРЗ. Регистрирана е заболяемост 121,60 на 10 000, което е средно ниво, обичайно за сезона,  според метода на сентинелния надзор на грип и ОРЗ за нашия регион. На това основание Регионалният щаб за борба с грип и ОРЗ реши да се отмени  грипната епидемия в област Смолян, считано от 05.02.2019г. Отменят се и противоепидемичните мерки в лечебните заведения.

Поради задържащата се по-висока заболяемост от грип и ОРЗ, по данни на общопрактикуващите лекари, в грипна епидемия остава само община Мадан. За лечебните заведения в общината са в сила въведените противоепидемични мерки.

д-р Мими Кубатева

 Директор на  РЗИ  Смолян

 

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!