Група Аегония снимат видео в два годишни сезона, за да покажат красотата на Родопите

Група Аегония снимат видео в два годишни сезона, за да покажат красотата на Родопите

Предстои втора част с кадри от България към видеото на песента „Самодива“

Авторската песен "Ща да ида, майчинко" е написана през 2013 година по музика на Елица Стоянова и Николай Николов – създателите на група Аегония.
Някои хора си мислят, че е автентична родопска песен, която са аранжирали в метъл вариант, но това се дължи само на факта, че изпълнителите улавят духа на планината благодарение на своята любов към неповторимия фолклор и природа на България. Именно това усещане създава и видеото към песента, чието заснемане продължава два сезона, за да покаже очарованието на зимна и есенна България. Магнетични и красиви кадри от източни Родопи, зимна Юндола, уникални автентични носии от Родопите и беломорска Тракия, са заложени в продукцията на Аегония. Режисьор на лентата е Кристиян 'Боре' Христов, който се е погрижил и за страхотните кадри с дрон, а оператор Ивайло Иванов.

По повод на големия празник на българската просвета и култура - 24 май, Аегония избраха именно тогава да представят своето видео “Ща да ида, майчинко”, което докосва сърцето на всеки, който носи българското в себе си.
Песента вече може да бъде открита в платформите за стрийминг на музика, както и в официалните канали на групата.
Мотивирани да продължат да творят, Елица и Николай споделят, че им предстои да заснема продължение на "Ща да ида, майчинко" - клип към песента "Самодива" .
Аегония е група създадена през 2011 година от Елица и Николай, след няколко месеца към тях се присъединяват Атанас Георгиев на бас и Росен Паскулов на барабани. Те определят стила си като атмосферик фентъзи дуум метъл с фолклорни елементи в някои от песните, повлияни от ирландския и българския фолклор.

Ето къде можете да ги откриете:

Website:    http://www.aegonia.com
YouTube:  
https://www.youtube.com/user/Aegonia
Facebook:
https://www.facebook.com/aegonia
Twitter:      
https://twitter.com/aegoniaband

 Елена Брусарска

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!