Menu
Понеделник, 31 Юли 2017 12:17

Хиляди души се завърнаха в своето родно място Гърнати

Написана от
Хиляди души се завърнаха в своето родно място Гърнати снимка: Радко Асенов
За пета поредна година се проведе Традиционния родов събор на смолянското село Гърнати.Празникът беше изпълнен от много настроение,много положителни емоции и огромно веселие.Хиляди души се бяха завърнали от близо и далеч, от страната и чужбина за гърнатския събор.
 
Гости на селото бяха и много официални гости като кмета на град Неделино-Боян Кехайов,общински съветници от община Неделино, също така и хора от областно ниво,както и съветници и зам.министри от Народното събрание.
 
От 11:30 започна рецитал с приветствие от официалните лица,последва кратка история за Гърнати и рецитация на стихотворения от местни ученици.
 
За събора беше подредена и кулинарна изложба от традиционни гърнатски ястия и сладкиши.Проведе се и томбола с сувенирни награди.Веселието започна в 12:30 под звуците на орк.Приятели и изпълненията на Филип Синапов.Виеха се хора на три и четири керкеля, а събора продължи чак до привечер!
 
Радко Асенов

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!