Menu
Сряда, 22 Ноември 2017 11:11

Хороигралките от Мадан „пораснаха” с 10 години, но си нямат момци

Публикувана от Прочетена 1715 пъти
Хороигралките от Мадан Хороигралките от Мадан

С празничен концерт маданските хороигралки ще отбележат 10-годишнината на ТК „Родопски кристал”. Новината я съобщи секретарят на НЧ”Иван Вазов – 1999” в миньорския град Росица Дюлгерова.

За целта, танцьорките се подготвят усилено, като  усъвършенстват своите умения. Под ръководството на хореографа Екатерина Лазарова те не жалят сили и тропкат „от сутрин до здрач”, т.е. упорито и последователно. Хороигралките  ясно съзнават, че през тези 10-години са израснали и натрупали познания за традиционния български танц.

Това потвърди и техният хореограф, който неотстъпно е до тях през изминалите години. Катя тръгва със самодейките от времето, когато те посещават Клуба за релакс, но успяват да надскочат любителското тропкане и да придобият умения за сцена.

Хората, които разучават са от всички фолклорни области на България. В резултат на творческите им стремежи и амбиции, те могат да се похвалят с много изяви в различни регионални, национални и международни надпревари.

Навсякъде ги посрещат с овации, което им дава кураж да продължат напред. За едно обаче съжаляват – нямат си момци. Току някой се престраши, потропка два-три пъти на репетициите и изчезне. Та, дано през следващите 10 години се намерят смелчаци, които да се хванат яко на хорото.

Концертът на ТК „Родопски кристал” ще се състои на 9 декември т.г. от 16.00 часа в спортната зала в града, където вратите са отворени за всички.  На добър час!

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!