Menu
Събота, 29 Юли 2017 10:25

Хотелиери в Доспат: Има ли риба има и туристи!

Написана от
язовир Доспат язовир Доспат снимка: Смолян днес!
През месец юли – 2017 г. инспектори от отдел „Южна България“ – Пазарджик на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури извършиха пет броя нощни проверки по вода на яз. Батак и яз. Доспат. При проверките в яз. Батак са открити и извадени от водата 3 бр. хрилни мрежи с обща дължина около 340 м., от яз. Доспат са извадени 15 бр. комбайни /дебела корда с много закачени за нея куки/, с обща дължина около 1840 м.
Уловената в тях риба: шаран -около 80 кг. и каракуда около 60 кг. е освободена и върната обратно във водата. Съставени са констативни протоколи от проверките.
Бракониерството е проблем, който пречи и на туризма, коментират хотелиери. Когато има риба в язовир "Доспат" има и туристи са категорични от туристическият бранш в град Доспат.
 
Вестник на Община Доспат
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!