Хотелите в Пампорово готови за отваряне от 22 декември, ако се отменят мерките

Хотелите в Пампорово готови за отваряне от 22 декември, ако се отменят мерките
Хотелиерите в Пампорово имат готовност за отваряне на хотелите от 22 декември, ако се отменят въведените временни противоепидемични мерки, информира Пантелей Мемцов, председател на Общинския съвет в Чепеларе и на Регионалната туристическа асоциация "Родопи". Системата за изкуствено заснежаване вече покрива пистите в курорта и е възможно ски зоната да заработи преди 21 декември, но точната дата за начало на ски сезона зависи от метеорологичните условия, уточняват от "Пампорово" АД.
Подготовката за ски сезона в Пампорово продължава, въпреки неяснотите около променящата се епидемична обстановка.
 
След въвеждане на временните противоепидемични мерки, които са в сила до 21 декември, част от резервациите на туристи за Коледа и Нова година бяха отменени, по данни на Пантелей Мемцов. Според него хотелите се подготвят за възможно отваряне на 22 декември, очаквайки към курорта да се насочат български туристи. Основният туристически поток през тази зима се планира да бъдат български клиенти, които обичайно прекарват зимната си ваканция в европейски курорти, но заради епидемичните мерки ще останат в страната.

В тази ситуация хотелиерите се въздържат и от популяризиране на туристическите продукти, тъй като не са сигурни какви ще бъдат условията за работа след 21 декември.

За 8 декември се очертава да работят само малки семейни хотели в Смолянска област, които могат да осигурят условия за празнуващи студенти в камерен състав, уточняват от асоциация "Родопи".

Хотел за карантиниране в Пампорово засега не се предвижда да функционира през зимния сезон, според информация от Областната администрация в Смолян. Хотелиерски бранш в курорта е отправил предложение, според което почивната база на Министерски съвет "Орлица" е най-подходяща за обособяване като карантиниращ хотел, предаде БТА.
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре