Menu
Четвъртък, 18 Април 2019 17:45

И това лято в Чепеларе ще се пеят шлагери

Публикувана от Прочетена 370 пъти
И това лято в Чепеларе ще се пеят шлагери снимка: Община Чепеларе

Станалият традиция за Чепеларе Фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ ще се проведе от 28 до 30 Юни 2019. Новото в регламента на конкурса за тази година е,  че песните ще бъдат разделени в две отделни категории – стари градски песни и шлагерни и популярни песни – като ще има награден фонд и за двете, а самите изпълнители ще могат да се изявявт като група или солисти, дуети и трио.

         Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ е единствен за региона на Родопите. Организатори на фестивала са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци.

         Фестивалът има конкурсен характер и целта му е да популяризира и съхрани традициите на българската шлагерна песен от 60-те, 70-те и 80-те години и старата градска песен от миналия век, за да ги възроди и им даде нов живот, както и да приобщи младите хора към тяхната непреходност и красота. Фестивалът ще даде възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България, ще подпомогне създаването на нови творчески идеи и проекти.

         Тричленно жури, съставено от професионалисти, ще оценява и класира участниците-изпълнители на шлагерна и стара градска песен.

         Всички желаещи да се запишат за участие във Фестивала за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ ще могат да подават заявления до 14 юни 2019г., както и да се запознаят с регламента на конкурса на сайта на Община Чепеларе www.chepelare.org

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!